Rólunk

Ez itt az autSiders csapat blogja. Mint minden csapatnak nekünk is vannak tagjaink, célunk és támogatónk.

Tagjaink:

Mindnyájan hatodéves villamosmérnök hallgatók vagyunk, a végzés ɛ sugarú környezetében, ahol ɛ = 3-15 hónap, Orosz tanár úr hangulatával erősen korrelál. Ketten az AUT tanszékről, egyikünk pedig a MIT-ről jött. Egy BEST-es mérnökversenyre álltunk össze először, akkor még négyen, innen jött az ötlet az idei felállásra, csak most Csaba nem velünk, hanem ellenünk… Mindnyájan ugyanott dolgozunk, így kommunikációs overhead szinte nincs.

Gyurján István, azaz Gyuri, ő a MIT-es. Idén vesz részt először a versenyen, de határokat nem ismerő lelkesedéssel dolgozik a célon és menedzsereket megszégyenítő motiváló erővel bír felettünk. FPGA-ás területen dolgozik, de foglalkozik mindennel. Tényleg mindennel, hardvert tervez, szoftvert ír rá, webet fejleszt és motorozik.

Kobler Krisztián, Krónikás. Tavaly a FatalError csapatban indult, 1 hét alatt készítette el az autót, ami ugyan a versenyen úgy működött, ahogy kinézett, de a versenyt megelőző éjszaka a teszteken szinten minden pályaelemmel megbírkózott. De legalább lehetett jót nevetni, az autó minden alkatrésze ragasztópisztollyal volt rögzítve (vagy nem), próbapanelen dugdosta össze az áramkört és csak egyik irányban tesztelte a falérzékelést. Nyilván a versenyen a másik oldalt volt a fal, nyilván neki ment az autó 🙂

Szőke Nikolett, Niki. Hypnoises csapattal indultam, Csaba, aki most ellenfél :), illetve Luca voltunk egy csapat. Tavaly a teszt éjszakája előtt minden működött, hajnali háromra minden szenzorunk elromlott. Volt még egyéb bajunk is. Az akkumulátorokkal sem álltunk jól. Annyira nem, hogy az egyik futamon a startvonalat sem sikerült átlépni. Kölcsönszenzorokkal és szerencsével azért végigértünk a pályán és hatodikok lettünk.

Célunk:

Belőleilyet alkotni . Adott egy távirányítású modellautó, amit át kell alakítanunk egy cseppet. Tudnia kell követnie a szikszalagból ragasztott útvonalat, ha nincs út, akkor a falak mentén haladni, garázsból kitolatni, hídon átkelni, elágazásnál dönteni, mindezt a lehető leggyorsabban. Az autót a start mezőről elindítjuk, és a célnál várjuk, nem avatkozhatunk be, hacsak el nem tévedt a járgány, persze mindezt pontlevonás fejében.

Támogatónk:

A versenyt a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke rendezi meg. Rendelkezésünkre bocsátanak minden erőforrást annak érdekében, hogy szert tegyünk olyan kompetenciákra, mint csapatmunka, munkamegosztás, idő menedzsment, hardver-szoftver fejlesztés. Egy olyan projekten dolgozhatunk, ami nem csak minket szórakoztat (szórakoztat, tényleg, ezért vagyunk visszatérő csapat), hanem laikusok számára is látványos, érdekes feladatot oldhatunk meg. Megpróbáljuk, a kilátások szerint meg is tudjuk csinálni, miközben rengeteget tanulunk belőle.

A versenyről minden egyéb infó itt található:

robonaut logó

www.robonaut.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s